Uudet kotisivulle yritykselle/yhdistykselle vaivattomasti ja helposti - miten se onnistuu?

06.07.2024

Jätä kotisivujen suunnittelu Digimuijan hoidettavaksi! 

Sinun ei tarvitse tietää kotisivujen tekemisestä etukäteen mitään. Lue lisää kotisivujen suunnitteluprosessista alta.

Aloitetaan kartoittamalla toiveesi ja tarpeesi uusien nettisivujen suhteen

Tilatessasi uudet kotisivut Digimuijalta aloitan kartoittamalla tarpeesi ja toiveesi usein puhelimitse. Sen jälkeen laitan sähköpostitse linkkinä muutaman erityyppisen Webnoden sivupohjan, josta voit valita minkälaisen sivurakenteen haluat uusille kotisivuillesi. Tässä vaiheessa ei tarvitse kiinnittää huomiota sivupohjan väreihin tai fontteihin, sillä ne ovat täysin räätälöitävissä yritysilmeesi mukaisiksi. 

Minä huolehdin Webnoden palvelupaketin ja domainin hankkimisesta

Kun sivupohja on valittu, alan työstämään sivuja ja ensimmäiseksi ostan läpilaskutuksella asiakkaan puolesta Webnoden palvelupaketin (minimissään Standard Premium -paketti*) vuodeksi. Rekisteröin myös puolestasi haluamasi domainin. Teen taustaselvityksen domainin saatavuudesta ja annan vinkkejä hyvästä domainin nimestä. 

Jos kyseessä on olemassa olevan domainin siirto, annan asiakkaalle ohjeet miten toimia domainin siirtoavaimen ja DNS-tietueiden saamiseksi nykyiseltä palveluntarjoajalta. Siirtopyyntöä en valitettavasti voi asiakkaan puolesta tehdä, sillä palveluntarjoajat eivät luovuta siirtoavaimia kenelle tahansa, vaan vain rekisteröidyille asiakkailleen suoraan. 

Ensimmäisen vuoden ajan Webnode tarjoaa domainin ilmaiseksi, oli se uusi tai siirretty.

Kotisivujen sisältötekstit

Sivuille tulevat tekstit tulevat asiakkaalta. Jos tekstin tuottaminen on hankalaa, voin ohjata alkuun esittämällä tietyt lähtökysymykset. Niihin vastaamalla päästään jo hyvään alkuun sisällön kanssa. 

Kokonaan asiakkaan puolesta en tekstejä pysty kirjoittamaan, sillä minulla ei ole sitä kaikkea tietoutta ja hiljaista tietoa, joka sinulla omasta toiminnastasi on - sinä olet oman toimintasi paras tuntija, ja hyödynnetään sitä!

Muokkaan tekstisisältöä tarvittaessa hakukoneystävälliseen muotoon, mutta hyväksytän aina tekstit ennen julkaisemista. 

Kotisivujen kuvat

Käytän mielellään nettisivuilla asiakkaan omia valokuvia, niin kotisivuista tulee persoonalliset ja yksilölliset. Kuvien ei tarvitse olla ammattivalokuvaajan ottamia, mutta kuitenkin riittävän hyvälaatuisia, jotta kotisivuistasi saadaan laadukkaat ja hyvännäköiset. 

Taustakuvaksi tulevat kuvat (koko sivun levyiset) tulisi olla vaakakuvia ja riittävän hyvälaatuisia resoluutioltaan, jotta sivujen ulkoasu säilyy laadukkaana. Muut kuvat (referenssikuvat ym.) voivat olla myös pystysuuntaisia

Muokkaan kuvat aina verkkosivuille sopivaan kokoon ja tiedostomuotoon. Käytän muokkaamisessa kultaista keskitietä, jolloin ne näyttävät edelleen teräviltä ja hyviltä, mutta latautuvat kuitenkin nopeasti. 

Mikäli sinulla ei ole omia kuvia käytettävissä, etsin puolestasi tekijänoikeusvapaita sivuston aihepiiriin sopivia kuvapankkikuvia. 

Käyttöönotto-opastus

Kotisivujen omistajuus siirtyy aina asiakkaalle, eli sivut ja domain rekisteröidään asiakkaan nimiin ja luovutan tunnukset sivujen ja sähköpostien ylläpitoon. 

Ennen sivuston luovuttamista käydään kuitenkin ensin kotisivujen ylläpito ja sähköpostiin kirjautuminen läpi. Tämä tapahtuu usein etäkokouksena, jossa jaan ruutuni ja näytän kohta kohdalta miten sivuja ylläpidetään. Mikäli olemme riittävän lähekkäin maantietellisesti, onnistuu käyttöönotto-opastus myös paikan päällä esimerkiksi toimipisteessäsi. 

Lopuksi, kun sivut ovat valmiit julkaistavaksi, indeksoin ne Google Search Consolessa Googlen hakukonerobottien löydettäväksi. 

Kotisivupakettiini kuuluu aina kahden kuukauden maksuton ylläpidollinen tuki sivuston luovutuksen jälkeen.

Mikäli haluat ulkoistaa sivujen ylläpitämisen minulle, onnistuu se mainiosti. Ylläpidän Webnodella tehtyjä sivustoja tuntihinnoitteluperusteisesti eli et sitoudu mihinkään tiettyyn kiinteään kuukausihintaan.