DigiMuijan webdesign

Tarvitsetko uudet tyylikkäät verkkosivut nopeasti ja edullisesti?

Kotisivut, nettisivut, verkkosivut. Rakkaalla lapsella on monta nimeä! DigiMuijalta saat uudet kotisivut edullisesti ja nopeasti. Teen verkkosivuja niin yrityksille, yhdistyksille kuin yksityishenkilöille. Yritykseni toimii Lappeenrannassa, mutta verkon välityksellä nettisivujen suunnittelu onnistuu kyllä koko Suomeen. 

 Käyttämäni Webnoden alusta on mahdottoman helppo ylläpitää itse sen jälkeen, kun olen tehnyt sen pohjat siulle valmiiksi. Sivujen omistajuus ja hallinnointi siirtyy siis asiakkaalle kun verkkosivut on valmiit, koska pystyt ylläpitämään sivujasi mainiosti itsekin! Toki ymmärrän, että aina aika, eikä innostus riitä, jolloin voit myös ostaa ylläpitopalvelun miulta. 

Kotisivujen suunnittelussa otan huomioon yrityksen/yhdistyksen värimaailman ja luon sivustolle asiakkaan arvoja ja toimintaa  kuvaavan tunnelman.  Tarvittaessa miulta voi tilata koko brändi-ilmeen alusta asti, jolloin saat harmonisen ja yhtenäisen ilmeen kaikkeen visuaaliseen viestintääsi. 

Mottona nettisivujen suunnittelussa miulla on ”mobiili edellä”, sillä suurin osan verkkosivujen kävijöistä  vierailee sivustoilla mobiililaitteellaan. Webnodella tehdyt kotisivut ovat automaattisesti responsiiviset, eli ne skaalautuu loistavasti eri kokoisille näytöille. Silti suunnittelijan tehtäväksi jää tsekata, että esimerkiksi otsikot rivittyy järkevästi ja kuvat skaalautuu oikean kokoisina. Harmittavan paljon näkee nettisivuja, joissa tähän seikkaan ei olla kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi otsikon viimeiset kirjaimet ovat hypänneet eri riville. Mie tarkastan aina miltä julkaistut kotisivut näyttää puhelimen ruudulla!

Otsikointi ja tekstisisältö on yksi tärkeimmistä onnistuneen hakusanaoptimoinnin edellytyksistä, Mie olen opiskellut aihetta ja teen asiakkailleni ehdotuksia niin sivujen näkyvään sisältöön, kuin metatasolla näkymättömissä olevaan sisältöön ja johtotähtenäni on verkkosivuston hyvä löydettävyys hakukoneissa. Näyttäviä ja upeita sivuja ei kannata jättää puolitiehen unohtamalla hakukoneoptimointi. Ilman hyvin tehtyä SEO:a ei sivustoja ole googlen silmissä olemassa! Käytän tietoisesti googlea synonyyminä hakukoneelle, sillä se on edelleen tilastoidusti eniten käytetty hakukone Suomessa. 

Omat sivuni saa Googlen PageSpeed Insights työkalun testissä jatkuvasti arvosanaksi täydet 100 hakukoneoptimoinnista, joten olen tehnyt jotain oikein! Muutkin osiot saa myöskin varsin kelpo pisteitä, joten antaessasi verkkosivusi miun suunniteltavaksi, voit luottaa siihen, että myös siun uudet kotisivut löytyvän googlesta. Aivan silmänräpäyksessä ei uudet verkkosivut nouse hakutuloksissa korkealle, mutta kun liikenne sivuilla kasvaa, alkaa tuloksetkin näkyä.

Lue alta lisää miten uudet kotisivut alkaa rakentua. Huoli pois, se ei vaadi siulta mitään erityistaitoja, mie hoidan!

Verkkosivujen tekniikka

Suunnittelen verkkosivut Webnodella. Kaikki Webnodella luodut verkkosivut käyttävät HTTPS-protokollaa ja on suojattu SSL-varmenteella eli ne on turvalliset käyttää. Webnoden pakettiin kuuluu palvelintila ja oma verkkotunnus, myös olemassa olevan verkkotunnuksen voi siirtää uudelle sivustolle.

Webnoden ehdoton plussa on sen helppokäyttöisyys! Voit helposti päivittää jatkossa verkkosivujasi itsekin, mie opastan alkuun. Voin toki myös ottaa verkkosivuston ylläpidon hoitaakseni.

Mobiili edellä

Suurin osa ihmisistä katsoo verkkosivuja nykypäivänä mobiililaitteeltaan ja siksi teen verkkosivujen ulkoasun mobiili edellä. Toisin sanoen tarkistan miten otsikointi, kuvat ja tekstit sijoittuvat mobiilinäkymässä. Webnoden alusta tukee responsiivisuutta, eli sivut skaalautuvat hyvin mobiililaitteisiin.

Hakukoneoptimointi

Jotta verkkosivusi löytyvät hakukoneilla, on se ensin esiteltävä niille. Tätä kutsutaan hakukoneoptimoinniksi (SEO; Search Engine Optimization). Ilman SEO-optimointia sivut eivät löydy muuta kuin kirjoittamalla tismalleen oikea verkko-osoite selaimen osoiteriville. 

Teen rakentamiini verkkosivuihin perusmuotoisen hakukoneoptimoinnin, johon käytän Google Search Consolea. Tällä pääsee jo alkuun ja verkkosivut ovat hakukoneiden löydettävissä.  Hakukoneoptimointi kuuluu suunnittelun hintaan!

Vaativammassa hakukoneoptimoinnissa suosittelen ostamaan palvelun siihen erikoistuneelta palveluntuottajalta.

Näin saat verkkosivut käyttöösi nopeasti ja edullisesti, tutustu suunnitteluprosessiin

Verkkosivujen suunnittelu 

Aloitan sivuston suunnittelun asiakastapaamisella, joko livenä tai etänä. Tapaamisella kartoitetaan tarpeesi ja hahmotellaan visuaalista ilmettä, joko olemassa olevan pohjalta tai kokonaan uutta luoden.

Sisällöntuotto eli tekstit ja muut materiaalit verkkosivuille tulevat pääsääntöisesti asiakkaalta, mutta voin myös kirjoittaa puolestasi tekstiä. Ehdotan tekstiin muokkauksia hakukoneoptimointia ajatellen, jotta saamme sivustosi nousemaan mahdollisimman korkealle hakutuloksissa. 

Verkkosivujen valokuvat ovat joko asiakkaan omia tai kuvapankista, jolloin tekijänoikeudet ovat kunnossa. Kauttani saat liki rajattoman määrän kuvapankkikuvia käyttöösi, etsitään juuri siulle sopivat kuvat sivuille. Muokkaan kuvat verkkosivuille sopivaan kokoon ja tiedostomuotoon, tällä optimoidaan sivuston nopeus - kukaan ei jää sivuille roikkumaan, jos kuvat latautuvat hitaasti!

Ennen verkkosivujen luovuttamista asiakkaan käyttöön, käyn läpi sen toiminnat ja opastan sivujen ylläpitoon. Hintaan kuuluu ylläpidon tuki kahden kuukauden ajan eli voit kääntyä puoleeni, mikäli verkkosivun ylläpidossa ilmenee ongelmia.

Tiesithän, että voit myös ulkoistaa verkkosivujesi ylläpidon minulle, jolloin säästät aikaasi ydinosaamiseesi!

Tutustu myös graafisen suunnittelun palveluihini