Responsiiviset verkkosivut

06.07.2024

Mitä tarkoittaa responsiiviset kotisivut?

Responsiivisuus tarkoittaa, että verkkosivut mukautuvat automaattisesti eri laitteiden näytöille, olipa kyseessä sitten pöytäkone, tabletti tai älypuhelin. Webnoden sivupohjille rakennetut sivut ovat automaattisesti mobiiliin skaalautuvat. 

Miksi responsiivisuus verkkosivuissa on tärkeää?

Responsiiviset sivut tarjoavat paremman käyttäjäkokemuksen, koska ne mukautuvat käyttäjän laitteen näytölle optimaalisesti. Se vähentää sivustolta poistumisia ja lisää kävijöiden tyytyväisyyttä. Kukaan ei jää katselemaan sivuja, joiden teksteistä puuttuu osa tai kuvat eivät lataudu oikein. 

Hakukoneoptimoinnin kannalta responsiivisuus rankataan korkealle. Ja korkeammat sijoitukset hakutuloksissa tarkoittavat enemmän liikennettä sivustollesi. Hyvin oleellista siis, että sivut toimivat mobiilissakin.

Tutkitusti suurin osa internetin käyttäjistä selaa sivustoja nykyään mobiililaitteillaan. Varsinkin otsikoissa saattaa välillä huomata, että sana katkeaa hassusta kohtaa, tai toiselle riville jää vain yksi merkki, koska otsikko ei mahdu kokonaan näkymään. Pyrin välttämään näitä mokia tarkastamalla kotisivuja suunnitellessani miltä ulkoasu/teksti näyttää mobiilinäkymissä ja tsekkaan sen eri kokoisten näkymien kanssa. 

Minun mottoni sivujen suunnittelussa onkin "mobiili edellä" eli jos ulkoasun suhteen täytyy tehdä kompromisseja, teen ratkaisun mobiilinäkymää ajatellen. 

Jos haluat turvalliset ja responsiiviset kotisivut