Kotisivujen suunnittelu

Uudet kotisivut nopeasti ja edullisesti

Tarvitsetko yritykselle tai yhdistykselle uudet kotisivut? Lue miten helposti saat uudet nettisivut käyttöösi jopa kahdessa viikossa!

Digimuija tarjoaa laadukasta kotisivujen suunnittelua yrityksille ja yhdistyksille. Erityisesti mikro- ja yksinyrittäjät ovat sydäntäni lähellä ja autan mielelläni luomaan uudet verkkosivut kaltaisilleni pienyrittäjille.

Nopea ja notkea palveluni mahdollistaa uudet kotisivut jopa kahdessa viikossa, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Yrityksen / yhdistyksen kotisivut helposti ja vaivattomasti

Käytän verkkosivujen tekemiseen Webnoden alustaa, jossa kaikki on samassa paketissa: palvelintila, domain, sähköpostilaatikot ja jopa verkkokauppa halutessasi.

Kotisivujen ylläpitäminen on tehty erittäin helpoksi, kunhan pohjatyö on tehty ensin valmiiksi. 

Omistusoikeus siirtyy sinulle sivuston luovutuksen jälkeen, näin saat täyden kontrollin ja vapauden oman verkkosivustosi hallintaan.

Tarjoan asiakkailleni myös mahdollisuuden ostaa ylläpitopalvelua sivustonsa ylläpitoon. Tämä palvelu varmistaa, että sivut pysyvät ajan tasalla ja toimivat moitteettomasti ja voit käyttää aikasi omaan ydinosaamiseesi.

Olipa kyseessä uusi myyvä verkkosivu yritykselle tai informatiivinen kotisivu yhdistykselle, olen täällä auttamassa. 

Laadukas kotisivu on avainasemassa yrityksesi näkyvyyden parantamisessa verkossa. Luota miuhun – teen verkkosivuista varmasti sellaiset, jotka erottuvat ja tekevät vaikutuksen.

Kuinka suunnittelen kotisivut?

Kotisivun suunnittelu ja tekeminen on minulle ennen kaikkea luova prosessi, jossa haluan tuoda esille yrityksesi tai yhdistyksesi parhaat puolet.

Suunnittelen kotisivut yrityksen/yhdistyksen näköisiksi toiveitasi kuunnellen. 

Kotisivujen suunnittelussa otan huomioon asiakkaan värimaailman ja luon sivustolle sen toimintaa kuvaavan tunnelman.

Tarvittaessa miulta voi tilata koko brändi-ilmeen alusta asti, jolloin saat harmonisen ja yhtenäisen ilmeen kaikkeen visuaaliseen viestintääsi.

Responsiiviset eli mobiililaitteille skaalautuvat sivut

Mottoni kotisivujen suunnittelussa on "mobiili edellä", sillä suurin osan kotisivujen kävijöistä vierailee sivustoilla mobiililaitteellaan. 

Responsiiviset kotisivut on nykypäivänä välttämättömyys, mikäli haluat näkyä hakutuloksissa.

Responsiivisuus tarkoittaa, että sivut mukautuvat saumattomasti eri laitteiden näytöille, olipa kyseessä sitten tietokone, tabletti tai älypuhelin. Näin varmistetaan, että nettisivusi näkyvät parhaalla mahdollisella tavalla jokaiselle kävijälle.

Webnodella tehdyt kotisivut ovat automaattisesti responsiiviset, ja niiden skaalautuvuus saa erittäin hyvät arvosanat sivustotesteissä.

Hakukoneoptimointi on avainasemassa verkkosivujesi menestykselle

Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että sivusi näkyvät hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa mahdollisimman korkealla. 

Miksi tämä on tärkeää? Koska suuri osa potentiaalisista asiakkaista käyttää hakukoneita löytääkseen tarvitsemansa palvelut tai tuotteet. 

Hakukoneoptimoitu verkkosivu varmistaa, että juuri sinun yrityksesi nousee esiin kilpailussa ja saa ansaitsemaansa huomiota. 

Otsikointi ja tekstisisältö on yksi tärkeimmistä onnistuneen hakukoptimoinnin edellytyksistä. 

Teen asiakkailleni ehdotuksia niin sivujen näkyvään sisältöön, kuin metatasolla näkymättömissä olevaan sisältöön ja johtotähtenäni on verkkosivuston hyvä löydettävyys hakukoneissa

Näyttäviä ja upeita sivuja ei kannata jättää puolitiehen unohtamalla hakukoneoptimointi!

Kun annat kotisivusi minulle suunniteltavaksi, voit luottaa siihen, että uudet kotisivusi löytyvät googlesta. Aivan silmänräpäyksessä ei uudet kotisivut nouse hakutuloksissa korkealle, mutta kun liikenne sivuilla kasvaa, alkaa tuloksetkin näkyä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä uusista kotisivuista

1. Näyttääkö verkkosivuni samalta kuin kaikilla muillakin?

Teen nettisivut aina räätälöitynä tilaajan visuaalisen ilmeen mukaisesti. Näin yrityksesi tai yhdistyksesi sivut erottuvat kilpailijoista ja luovat oikeanlaisen mielikuvan toiminnastanne. 

Ensivaikutelma on tärkeä, joten siihen kannattaa panostaa!

2. Pystynkö ylläpitämään verkkosivuja itse?

Kyllä pystyt - se on helppoa! Webnode on graafinen käyttöliittymä, ja pystyt muokaamaan sivuja ns."Drag & Drop" menetelmällä erittäin helposti. 

Kotisivupakettiini kuuluu aina käyttöönotto-opastus joko tapaamisella paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä. 

3. Löytyykö uudet nettisivut heti hakukoneista?

Vastaus on kyllä, mutta näkyvyys paranee ajan myötä mitä enemmän sivulle tulee liikennettä. 

Verkkosivujen löytyminen hakukoneilla onnistuu, kun hakukoneoptimointi on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Varmistan niin hakukoneoptimointiin vaikuttavat tekniset seikat, kuin sisältöön liittyvät asiat kuntoon ennen sivuston luovuttamista.

Indeksoin sivut Google Search consolella, jolloin hakukonerobotit löytävät uudet verkkosivusi.

4. Miltä sivut näyttävät puhelimen ruudulla?

Webnoden yksi parhaita ominaisuuksia on responsiivisuus. Responsiivisuus tarkoittaa siis sitä, että kotisivusi skaalautuvat eri kokoisiin näyttöihin, eikä mitään rajaudu ruudun ulkopuolelle. Vastauksena kysymykseen siis; sivut näyttävät hyvältä myös puhelimen ruudulla. 

Käytännössä suurin osa ihmisistä selaa verkkosivuja mobiililaitteillaan ja otan tämän suunnittelussa huomioon alusta asti.

Suunnittelen sivujen otsikoinnit, tekstit ja kuvat mobiili edellä eli katson, että lopullinen tulos näyttää myös mobiilinäkymässä hyvältä.

5. Tarvitseeko minun tietää jotain webhotelleista tai domaineista?

Ei tarvitse, minä hoidan kaiken tuon.

Webnoden palvelupaketti kattaa kaiken: palvelintilan, domainin rekisteröimisen sekä sähköpostilaatikot. 

Ainoastaan jos sinulla on domain eli nettisivujen nimi rekisteröitynä jollekin palveluntarjoajalle, pitää sinun pyytää siirtoavainta ja domainin lukituksen avausta, mutta siihenkin saat minulta kirjalliset ohjeet ja yhteystiedot mistä siirtoavainta pyydetään.

Teknisesti sinulla ei siis tarvitse olla mitään valmiuksia verkkosivujen rakentamiseen, minä hoidan puolestasi kaiken. Selitän asiat ymmärrettävästi ja käytän yleiskieltä, välttäen ammattislangia.

6. Kuka kirjoittaa tekstit kotisivuille? 

Tästä voidaan sopia tapauskohtaisesti, mutta lähtökohtaisesti sinä olet oman yritysesi / yhdistyksesi paras asiantuntija vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • mitä 
  • missä
  • kenelle

Toisin sanoen asiakkaalta tulee perustekstit, jotka muokkaan hakukoneystävälliseen muotoon. Tarvittaessa sisällöntuotannon voi myös ulkoistaa alan ammattilaiselle, ja sitä varten minulla on yhteistyökumppanina mm. Tiina @vaikuttavaasisältöä. 

7. Pystyykö kotisivuja laajentamaan tulevaisuudessa?

Voit ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia myöhemmin tarpeen mukaan tai vaikka heti sivujen luovutuksen jälkeen.

Tarvitset mahdollisesti minun apuani vain uusien ominaisuuksien hakukoneoptimointiin, joten ota rohkeasti yhteyttä kun haluta laajentaa sivustoasi.

Voit lisätä mm. seuraavia elementtejä (mikäli nämä eivät ole jo sivuillasi valmiina)

  • uusia sivuja 
  • blogiosion 
  • linkkipainikkeita (esim. sähköiseen ajanvaraukseen)
  • online yhteydenottolomakkeen 
  • verkkokaupan 

8. Kuka hallinnoi sivuja niiden luovutuksen jälkeen?

Sinä hallinnoit sivustoasi, mikäli et halua ulkoistaa ylläpitoa minulle. 

Sivuston omistajuus siirtyy sinulle sen jälkeen, kun sivujen suunnittelu on kokonaisuudessaan maksettu ja minä olen antanut käyttöönotto-opastuksen sivuston ylläpitoon. 

Et ole sitoutunut minuun, ja voit vapaasti jatkaa sivuston kehittämistä itse ja luovutan aina sivuston käyttäjätunnukset käyttöösi. 

Tarjoan toki myös sivuston ylläpitopalvelua, mikäli haluat keskittyä omaan ydinosaamiseesi.  

Ylläpitopalveluni ovat tuntiveloitteisia, eli mitään kiinteähintaista kuukausipakettia sinun ei tarvitse ostaa.

Webnode

Olen Webnode Affiliate Partner, eli teen uusia sivuja ainoastaan Webnoden alustalle. 

Teen myös olemassa olevien sivujen hakukoneoptimointia ja freesausta, mikäli ne ovat Webnoden alustalle tehtyjä. 

Mietit varmaan, että mihin tässä sitten Digimuijaa tarvitaan? Voit tottakai tehdä sivut itsekin, mutta mieti onko se kannattavaa? 

Minä teen sivut nopeasti ja ammattimaisesti, koska tiedän miten alusta toimii ja mitkä sen mahdollisuudet ovat. 

Optimoin kuvat oikeaan kokoon ja tiedostomuotoon, suunnittelen sivujen metaotsikoinnin ja metakuvaukset kuntoon, teen tekstit hakukoneystävälliseksi ja ennen kaikkea indeksoin sivut Google Search Consoleen.

Voit testata Webnodea klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Näet miten paljon erilaisia sivupohjia Webnodella on valmiina ja huomaat miten helppoa sivujen päivittäminen on. 

Kaikki tuo vaatii ammattitaitoa ja tietoa miten homma toimii - siksi kannattaa ottaa Digimuija tekemään uudet kotisivut, ja siulle jää aikaa omaan ydinosaamiseen!

Ota yhteyttä, niin voimme keskustella lisää siitä, miten voimme yhdessä luoda juuri sinun tarpeisiisi sopivan kotisivun.
Tervetuloa mukaan Digimuijan matkaan kohti upeita ja toimivia verkkosivuja!

Tutustu myös graafisen suunnittelun palveluihini