Kotisivujen suunnittelu

Uudet kotisivut nopeasti ja edullisesti

Tarvitsetko uudet tyylikkäät kotisivut yritykselle tai yhdistykselle nopeasti ja edullisesti? Digimuijalta saat laadukkaat uudet kotisivut hakukoneoptimoituina ja sinulle räätälöitynä.

Kotisivut yritykselle/yhdistykselle

Käytän kotisivujen tekemiseen Webnoden alustaa, jossa kaikki on samassa paketissa: palvelintila, domain ja sähköpostilaatikot. Kotisivut ovat helpot ylläpitää itse, kunhan pohjatyö on tehty valmiiksi. Kun kotisivut ovat valmiit, siirtyy sivujen omistajuus ja hallinnointi asiakkaalle. Toki ymmärrän, että ajoittain aika ja innostus voivat olla kortilla, joten tarvittaessa voit myös hankkia ylläpitopalvelun minulta.

Kuinka suunnittelen kotisivut?

Suunnittelen kotisivut yrityksen/yhdistyksen näköisiksi asiakkaan toiveita kuunnellen. Kotisivujen suunnittelussa otan huomioon asiakkaan värimaailman ja luon sivustolle sen toimintaa kuvaavan tunnelman. Tarvittaessa miulta voi tilata koko brändi-ilmeen alusta asti, jolloin saat harmonisen ja yhtenäisen ilmeen kaikkeen visuaaliseen viestintääsi. 

Mottoni kotisivujen suunnittelussa on "mobiili edellä", sillä suurin osan kotisivujen kävijöistä vierailee sivustoilla mobiililaitteellaan. Webnodella tehdyt kotisivut ovat automaattisesti responsiiviset, eli ne skaalautuu loistavasti eri kokoisille näytöille. Silti suunnittelijan tehtäväksi jää tsekata, että esimerkiksi otsikot rivittyy järkevästi ja kuvat skaalautuu oikean kokoisina. Harmittavan paljon näkee kotisivuja, joissa tähän seikkaan ei olla kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi otsikon viimeiset kirjaimet ovat hypänneet eri riville. Mie tarkastan aina miltä julkaistut kotisivut näyttää mobiilissa!

Hakukoneoptimointi sisältyy hintaan

Otsikointi ja tekstisisältö on yksi tärkeimmistä onnistuneen hakukoptimoinnin edellytyksistä. Teen asiakkailleni ehdotuksia niin sivujen näkyvään sisältöön, kuin metatasolla näkymättömissä olevaan sisältöön ja johtotähtenäni on verkkosivuston hyvä löydettävyys hakukoneissa. Näyttäviä ja upeita sivuja ei kannata jättää puolitiehen unohtamalla hakukoneoptimointi. Ilman hyvin tehtyä hakukoneoptimointia, eivät verkkosivut ole googlen silmissä olemassa! Käytän tietoisesti googlea synonyyminä hakukoneelle, sillä se on edelleen tilastoidusti eniten käytetty hakukone Suomessa.

Kun annat kotisivusi minulle suunniteltavaksi, voit luottaa siihen, että uudet kotisivusi löytyvät googlesta. Aivan silmänräpäyksessä ei uudet kotisivut nouse hakutuloksissa korkealle, mutta kun liikenne sivuilla kasvaa, alkaa tuloksetkin näkyä.

Lue alta lisää miten uudet kotisivut alkaa rakentua. Huoli pois, se ei vaadi siulta mitään erityistaitoja, mie hoidan!

Kotisivujen tekniikka

Suunnittelen kotisivut Webnodella. Kaikki Webnodella luodut kotisivut käyttävät HTTPS-protokollaa ja on suojattu SSL-varmenteella eli ne on turvalliset käyttää. Webnoden pakettiin kuuluu palvelintila ja oma verkkotunnus, myös olemassa olevan verkkotunnuksen voi siirtää uudelle sivustolle.

Webnoden ehdoton plussa on sen helppokäyttöisyys! Voit helposti päivittää jatkossa kotisivujasi itsekin, mie opastan alkuun. Voin toki myös ottaa kotisivujen ylläpidon hoitaakseni.

Kotisivut mobiili edellä

Suurin osa ihmisistä katsoo kotisivuja nykypäivänä mobiililaitteeltaan ja siksi teen kotisivujen ulkoasun mobiili edellä. Toisin sanoen tarkistan miten otsikointi, kuvat ja tekstit sijoittuvat mobiilinäkymässä. Webnoden alusta tukee responsiivisuutta, eli sivut skaalautuvat hyvin mobiililaitteisiin.

Kotisivujen hakukoneoptimointi

Jotta kotisivusi löytyvät hakukoneilla, on se ensin esiteltävä niille. Tätä kutsutaan hakukoneoptimoinniksi (SEO; Search Engine Optimization). Ilman SEO-optimointia sivut eivät löydy muuta kuin kirjoittamalla tismalleen oikea URL-osoite selaimen osoiteriville. 

Teen rakentamiini kotisivuihin perusmuotoisen hakukoneoptimoinnin, johon käytän Google Search Consolea. Tällä pääsee jo alkuun ja kotisivut ovat hakukoneiden löydettävissä.  Hakukoneoptimointi kuuluu suunnittelun hintaan!

Vaativammassa hakukoneoptimoinnissa suosittelen ostamaan palvelun siihen erikoistuneelta palveluntuottajalta.

Näin saat kotisivut käyttöösi nopeasti, edullisesti ja helposti, tutustu suunnitteluprosessiin

Kotisivujen suunnittelu 

Aloitan sivuston suunnittelun asiakastapaamisella, joko livenä tai etänä. Tapaamisella kartoitetaan tarpeesi ja hahmotellaan visuaalista ilmettä, joko olemassa olevan pohjalta tai kokonaan uutta luoden.

Sisällöntuotto eli tekstit ja muut materiaalit kotisivuille tulevat pääsääntöisesti asiakkaalta, mutta voin myös kirjoittaa puolestasi tekstiä. Ehdotan tekstiin muokkauksia hakukoneoptimointia ajatellen, jotta saamme sivustosi nousemaan mahdollisimman korkealle hakutuloksissa. 

Kotisivujen valokuvat ovat joko asiakkaan omia tai kuvapankista, jolloin tekijänoikeudet ovat kunnossa. Kauttani saat liki rajattoman määrän kuvapankkikuvia käyttöösi, etsitään juuri siulle sopivat kuvat sivuille. Muokkaan kuvat kotisivuille sopivaan kokoon ja tiedostomuotoon, tällä optimoidaan sivuston nopeus - kukaan ei jää sivuille roikkumaan, jos kuvat latautuvat hitaasti!

Ennen kotisivujen luovuttamista asiakkaan käyttöön, käyn läpi sen toiminnat ja opastan sivujen ylläpitoon. Hintaan kuuluu ylläpidon tuki kahden kuukauden ajan eli voit kääntyä puoleeni, mikäli kotisivun ylläpidossa ilmenee ongelmia.

Tiesithän, että voit myös ulkoistaa kotisivujesi ylläpidon minulle, jolloin säästät aikaasi ydinosaamiseesi!

Tutustu myös graafisen suunnittelun palveluihini